Linnen gordijnen

Bent u op zoek naar gordijnen van hoge kwaliteit en zorg dragend voor een warme en rijke uitstraling van uw ruimte?  Dan bent u waarschijnlijk opzoek naar linnen gordijnen. Onze linnen gordijnen geven net dat extra luxe wat een ruimte nodig heeft!

Bekijk collectie linnen gordijnen

Kopen van linnen gordijnen

Je besluit om linnen gordijnen te kopen.Waarom kies je voor linnen gordijnen in je interieur? Met hun vaak natuurlijke kleur passen ze doorgaans perfect bij de rest van het interieur. Je kunt bij de linnen look gordijnen kiezen uit allerlei aardkleuren en uit grijs- en wittinten. Met hun grove structuur hebben ze een robuuste uitstraling. Linnen gordijnen passen zowel in een stoer, modern als landelijk interieur. Je voegt altijd meer sfeer toe aan je interieur. Je interieur krijgt een robuuste uitstraling. Tegelijkertijd krijgt je interieur ook een zachter karakter.

 

Goedkope linnen gordijnen kopen

Heb je een bescheiden budget? Dan kun je kiezen voor een linnen look gordijn. Helaas is de voordeligste optie niet altijd de beste optie. De echte uitstraling van linnen is toch de 100% Belgische linnen kwaliteit. Wij bieden deze ook aan tegen een scherpe prijs!
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel!

Linnen gordijnen op maat

Uiteraard kun je ook kiezen voor maatwerk linnen gordijnen. Ten onrechte hebben deze gordijnen een duur imago. De prijs valt vaak erg mee. Je vindt hier op maat gemaakte gordijnen voor een schappelijke prijs. Ook jij kunt hier waarschijnlijk linnen gordijnen op maat vinden die passen bij je budget.

Kies de juiste plooi

Je kunt bij linnen gordijnen kiezen uit drie verschillende plooien: de enkele plooi, de dubbele plooi of de wave plooi. Heeft je interieur een strakke uitstraling? Kies dan voor een enkele plooi met een strakke uitstraling. Heeft je interieur een klassieke uitstraling? Kies dan voor een dubbele plooi met een klassieke uitstraling. Een gordijn met een waveplooi, een soort golf, past het beste bij een interieur met een moderne uitstraling.

Linnen gordijnen en verduistering

Kies je voor linnen gordijnen in de slaapkamer? Bedenk dan dat die gordijnen nooit compleet verduisterend zijn, want er is altijd een transparantie in de stof.Wil je je slaapkamer verduisteren? Je kunt dan toch kiezen voor linnen gordijnen, want er kan doorgaans een verduisterende voering aan de stof worden toegevoegd. Wij hebben ook een ruim assortiment verduisterende gordijnen.

Het wassen van linnen gordijnen

Bedenk dat linnen een kwetsbare stof is. Aangeraden wordt om te kiezen voor linnen gordijnen waaraan polyester is toegevoegd.Linnen gordijnen met deels polyester krimpen minder en zijn deels kreukherstellend. Dat maakt het mogelijk om het gordijn toch te wassen. Dat wassen moet wel voorzichtig gebeuren. Wellicht heb je bij levering van het gordijn een duidelijke was instructie gekregen. Was het gordijn in ieder geval op lage temperaturen. Het gebruik van een droger wordt afgeraden.

Een linnen gordijn als inbetween

Een linnen gordijn kan een inbetween zijn. Een inbetween linnen gordijn is een gordijn met een stofsoort die tussen een vitrage en het overgordijn inzit. Door deze stof wordt het licht op een natuurlijke wijze gefilterd. Bovendien wordt de inkijk van buitenaf deels beperkt. Hangt het gordijn in het licht? Dan kun je de unieke weving goed zien. Ook kun je genieten van de prachtige tinten van je linnen gordijn.

Kiezen voor een bepaalde ophanging

Hoe worden linnen gordijnen opgehangen? Je kunt kiezen voor twee verschillende ophangmethodes, namelijk het ophangen door middel van een roede of door middel van een rail. Stel je kiest voor een rail. Dan is het mogelijk om te kiezen voor een gordijn met een enkele, een dubbele of een wave plooi. Stel je kiest voor een roede. Dan kun je kiezen uit verschillende inslagringen.