Overgordijnen

Gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten, en op verschillende manieren te verkrijgen. Soms is het ook moeilijk om te besluiten of u zelf de overgordijnen wilt maken of juist op maat wilt bestellen. Ook zijn er veel mensen de stap nog niet durfen te nemen om overgordijnen online te bestellen. Wij helpen u graag met deze keuze! Daarom bieden wij voor degene die nog geen besluit kunnen nemen, de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen.


Naar aanbod overgordijnen

Overgordijnen kopen

Overgordijnen vind je bijna in elk huis en bepalen de sfeer in het huis. Gordijnen kunnen in je huis net dat ene detail zijn wat er in het huis mist om extra sfeer te creëren. Bij Voordeelgordijnen weten wij dat je eindeloos kan variëren met stof, kleuren en desins.

Overgordijnen op maat

Overgordijnen op maat zijn te vinden in heel veel huishoudens. Voordeelgordijnen biedt viel soorten overgordijnen aan. Je kan kiezen voor alleen de gordijnstof of voor overgordijnen op maat. Met onze configurator kan je eenvoudig gordijnen op maat bestellen. Wij raden wel altijd aan om een gratis kleurstaal aan te vragen voor dat u de overgordijnen op maat bestelt.

Kopen voor overgordijnen

Je besluit om overgordijnen te kopen. Waarom kies je voor deze raambekleding? Omdat je met overgordijnen een ruimte sfeervol kunt aankleden. Bovendien houden overgordijnen niet alleen het zonlicht tegen. Doorgaans houden ze ook de ongewenste inkijk van buitenaf volledig tegen. Overgordijnen bieden dus volledige privacy. Ook creëren ze een warme sfeer. Het is dus niet verwonderlijk dat je besluit om overgordijnen te kopen.

Goedkope overgordijnen

Op zoek naar goedkope raambekleding? Kies dan voor overgordijnen. Overgordijnen zijn niet duur. Op zoek naar goedkope overgordijnen? Kies dan voor overgordijnen in een basiskleur. Overgordijnen in een basiskleur, bijvoorbeeld lichtgroen, lichtblauw of mint, kunnen hier voor een bescheiden prijs per meter worden besteld. Je kunt de gordijnen dan zelf op maat maken. 


Overgordijnen van verschillende stoffen

Overgordijnen zijn gemaakt van verschillende soorten stof. Zo zijn er stoffen die dicht van structuur zijn en een weinig licht doorlaten. Ook zijn er stoffen die helemaal geen licht doorlaten. Die stoffen bieden optimale privacy. Kies je voor een Glam gordijn? Dan kies je voor een gordijn dat gemaakt is van een gladde en glanzende stof. Het is een soepel vallende en licht doorlatende stof. De privacy is gegarandeerd, want deze stof is zichtdicht. Kies je voor een Woven gordijn? Dan kies je voor een gordijn met een stoere, grofgeweven structuur. De soepel vallende, licht doorlatende stof is sterk en grof geweven. Het overgordijn heeft een stoere en warme uitstraling. De stof, die zichtdicht is, laat wel licht door.

Het ophangen van overgordijnen

Overgordijnen kunnen op twee manieren worden opgehangen. Je kunt kiezen voor een rail of voor een roede. Vaak wordt er gekozen voor een rail. De onopvallende gordijnrail in wit of aluminium is strak tegen het plafond bevestigd. In ieder plooi van het overgordijn is een haakje bevestigd. Die haakjes zijn in de ringetjes van de gordijnrail bevestigd. Bij het ophangen aan een rail moet je ook de gewenste plooi kiezen. Je kunt kiezen voor uit een enkele plooi, een dubbele plooi of een wave plooi. Kies je voor het ophangen van een gordijn aan een roede? Dan kun je de kleur van de gordijnroede kiezen. Bij een gordijn met roede en ringen moeten de ringen gelijkmatig over de rail worden verdeeld.

Kiezen voor de juiste plooi met overgordijnen

Je kunt kiezen voor een overgordijn met een enkele plooi. Gordijnen met een enkele plooi zien er strak uit. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in een kinderkamer of in een slaapkamer. Een overgordijn in een kinderkamer heeft vaak een dessin. Dat dessin komt beter tot zijn recht op overgordijnen met een enkele plooi. Is het gordijn hoger dan 200 cm? Kies dan voor een gordijn met een dubbele plooi, want als een gordijn hoog is zijn er meer plooien nodig om de gordijnstof mooi te laten hangen. Voor gordijnen met een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, wordt meer stof gebruikt. Ze hebben daardoor een veel mooiere plooival. Je kunt overgordijnen met een dubbele plooival heel goed gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer. Een gordijn met meer plooien hangt niet alleen mooier voor het raam. De plooien zorgen ook voor een demping van het geluid in huis. Kies je voor een wave plooi? Dan zorgt een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes voor een strak gordijn. Het gordijn hangt in golfvorm onder de rail.

Een verduisterend overgordijn

Wil je je slaapkamer compleet verduisteren? Kies dan voor een verduisterend gordijnen. De overgordijnstof is dan voorzien van een speciale witte coating op de achterzijde van de stof. Deze overgordijnen laten absoluut geen licht door. De stof van deze overgordijnen zorgt voor een verduistering van 100%.

Energie besparen en meer privacy dankzij je overgordijnen

Het ’s avonds sluiten is goed voor je portemonnee, want overgordijnen hebben een isolerende werking. De warmte blijft binnen. Je bespaart dus op je energierekening. Bovendien is je interieur niet meer van buitenaf zichtbaar. Je geniet dus van meer privacy.